Μήπως οι ψηφιακές οθόνες βλάπτουν υπερβολικά τον ύπνο μας; | eleftheriaonline.gr

Οι καινοτόμοι οφθαλμικοί φακοί Blue Rest της Native Vision® είναι ο κατάλληλος σύμμαχος των ματιών στη μείωση της έκθεσης από το μπλε φως, προσφέροντας ακόμη περισσότερα.

Το φως είναι ο πιο σημαντικός εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει τον ύπνο. Από τα φώτα του δρόμου και του γραφείου, μέχρι αυτά που εκπέμπονται από τις ηλεκτρονικές συσκευές, το τεχνητό φως είναι παντού, όλη μέρα και νύχτα.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 75% των παιδιών και το 70% των ενηλίκων χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές ενώ βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο ή το κρεβάτι τους.

Πώς επηρεάζεται ο ύπνος;

Το φως παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, γνωστό ως «εσωτερικό ρολόι» το οποίο ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες μας από τον ύπνο έως το ξύπνημα. Όταν χαζεύουμε στο κινητό αργά το βράδυ ή βλέπουμε τηλεόραση ενώ ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, δίνουμε αυτόματα σήμα στον εγκέφαλο να καθυστερήσει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να νιώθουμε υπνηλία.

Έτσι, η υπερβολική έκθεση σε τεχνητό μπλε φως μπορεί να διαταράσσει το εσωτερικό μας ρολόι, προκαλώντας όχι μόνο αϋπνία, αλλά ακόμα και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και μειωμένη παραγωγικότητα στη δουλειά ή το σχολείο.

Υπάρχει λύση;

Eπειδή στη σημερινή εποχή το να βρισκόμαστε ακόμα και στο υπνοδωμάτιο χωρίς έστω μια ηλεκτρονική συσκευή φαντάζει μάλλον αδύνατο, υπάρχουν κάποια πρακτικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας.

  1. Κάνουμε το υπνοδωμάτιο όσο πιο σκοτεινό γίνεται.
  2. Κρατάμε ένα συνεπές ωράριο ύπνου.
  3. Μειώνουμε τη φωτεινότητα των ηλεκτρονικών συσκευών όσο το δυνατόν  περισσότερο.
  4. Φοράμε τα ειδικά blue light γυαλιά

Native Vision®, το Νο1 ελληνικό brand οφθαλμικών φακών ειδικά σχεδιασμένων για τις μεσογειακές συνθήκες διαβίωσης, δημιούργησε τα Blue Rest, μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία των ματιών από το επιβλαβές φάσμα του μπλε φωτός, προσφέροντας ακόμη περισσότερα.

Με φίλτρα Blue UV420 που μπλοκάρει πλήρως το φως έως τα 410nm και μειώνει το φάσμα κατά 86% και Yellow Light που εξαλείφει την αντανάκλαση και αυξάνει την αντίθεση, οι Blue Rest επιτυγχάνουν:

  • προστασία από τις ψηφιακές οθόνες
  • καλύτερη εκτίμηση των αντικειμένων και των αποστάσεων
  • άριστη προσαρμογή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας
  • άνεση στην οδήγηση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.nativevision.gr , επικοινωνήστε με τα γραφεία εξυπηρέτησης Native Vision® σε Αθήνα (+30 211 3332146) και Θεσσαλονίκη (+30 2310 226111) ή στείλτε email στο [email protected]

*Αναζητήστε τους οφθαλμικούς φακούς Native Vision® σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.