Τρία απλά βήματα για να ανακουφίσετε τα μάτια σας από τις οθόνες | athensvoice.gr

Όσοι περνάμε πολλές ώρες σε μια καρέκλα, έχουμε νιώσει κάποια στιγμή έντονη κούραση στα μάτια, πονοκεφάλους και ενοχλήσεις σε αυχένα και ώμους. Εάν οι ενοχλήσεις αυτές επιμένουν, τότε σίγουρα λαμβάνουμε κάποιο προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας και ιδιαίτερα αυτή των ματιών μας.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τα μάτια σας από τις οθόνες, με τρία απλά βήματα που κάνουν τη διαφορά.

1.Φωτεινότητα

Το επίπεδο έντασης της οθόνης επηρεάζει τόσο την υγεία των ματιών, όσο και την ποιότητα της εικόνας. Μια συμβουλή για να βρείτε το ιδανικό επίπεδο φωτεινότητας είναι να ανοίξετε μια λευκή σελίδα και να παρατηρήσετε εάν η οθόνη σας γίνεται η κύρια πηγή φωτός του χώρου. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα, ενώ αν αντίθετα η εικόνα δεν διακρίνεται καθαρά και εστιάζετε με δυσκολία το βλέμμα σας, τότε σίγουρα πρέπει να αυξήσετε την ένταση φωτός.

2. Σωστή στάση σώματος

Ενόχληση στον αυχένα, και τη μέση, μούδιασμα, πονοκέφαλοι, ξηροφθαλμία… Όσο προεκτείνουμε τον λαιμό και το κεφάλι προς την οθόνη του υπολογιστή, τα μάτια μας αλλάζουν συνεχώς εστίαση με αποτέλεσμα να μην ευθυγραμμίζουμε τη σπονδυλική στήλη και να επιβαρύνουμε έντονα το σώμα μας.

Μερικά tips για σωστή στάση σώματος: μην σταυρώνετε συνεχώς τα πόδια, χαλαρώστε τους ώμους, αποφύγετε να ρίχνετε το βάρος σας στη μια πλευρά του σώματος και μην αφήνετε τους αγκώνες χωρίς στήριγμα.

3. Γυαλιά προστασίας (Blue Light)

Είτε βρισκόμαστε σε εξωτερικούς είτε σε εσωτερικούς χώρους, τα μάτια μας εκτίθενται σε ένα ευρύ φάσμα μπλε φωτός που μας επηρεάζει θετικά και αρνητικά, ανάλογα με την πηγή και το μήκος κύματός του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας λαμβάνουμε το φως του ηλίου, της μεγαλύτερης πηγής μπλε φωτός, με ευγεργετικές ιδιότητες αλλά και πολλούς κινδύνους. Παράλληλα, όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους και για πολλές ώρες, τα μάτια μας εκτίθενται στο τεχνητό μπλε φως που παράγεται από τις ψηφιακές οθόνες και τα φώτα LED.

Ενώ εργαζόμαστε στον υπολογιστή, προσπαθούμε συνεχώς να προσαρμόσουμε τα μάτια μας σε μια δυσανάλογη ποσότητα μπλε φωτός, για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε κοντινές αποστάσεις. Αυτό το φως μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που σχετίζονται με την Ψηφιακή Καταπόνηση των ματιών (CVS), όπως είναι οι πονοκέφαλοι, η θολή όραση και ευαισθησία, η ξηρότητα κ.ά.

Όλα αυτά μπορούν να ανακουφιστούν κάνοντας χρήση ειδικών blue light γυαλιών.

Με φίλτρα Blue UV420, που μπλοκάρει πλήρως το φως έως τα 410nm και μειώνει το φάσμα του μπλε φωτός κατά 86% και φίλτρο Yellow Light που εξαλείφει την αντανάκλαση και αυξάνει την αντίθεση, οι Blue Rest οφθαλμικοί φακοί της Native Vision® επιτυγχάνουν:

  • Καλύτερη εκτίμηση των αντικειμένων και των αποστάσεων
  • Προστασία από τις ψηφιακές οθόνες
  • Άριστη προσαρμογή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας
  • Άνεση στην οδήγηση
  • Διατήρηση του υγιούς μπλε φωτός

*Τους οφθαλμικούς φακούς Native Vision® μπορείτε να τους βρείτε σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε από την Athens Voice:

https://www.athensvoice.gr/life/health-fitness/821614/native-vision-blue-rest-fakoi-gia-tin-prostasia-ton-mation/