Μύθοι και αλήθειες για την πρεσβυωπία | eleftheriaonline.gr

Native Vision®: Tο ελληνικό brand οφθαλμικών φακών δημιούργησε τους πολυεστιακούς φακούς High Experience για αυτή τη μεταβατική και απαιτητική περίοδο για τα μάτια.

Εάν έχεις μυωπία δεν παρουσιάζεις πρεσβυωπία, με την κατάλληλη διατροφή προφυλάσσεσαι, αν είσαι κάτω από 40 ετών δεν κινδυνεύεις … Κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι γύρω από τα προβλήματα όρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβυωπίας που  που σχετίζεται άμεσα με την ηλικία και τα μάτια.

Ας ξετυλίξουμε μαζί 4 μύθους για την πρεσβυωπία, μαθαίνοντας γιατί στην πραγματικότητα δεν ισχύουν.

  1. Μύθος: Δεν θα χρειαστώ ποτέ γυαλιά πρεσβυωπίας, γιατί δεν είχα ποτέ προβλήματα όρασης.

Aλήθεια: Η πρεσβυωπία οφείλεται στη φυσιολογική γήρανση του οργανισμού, επηρεάζει έως και 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και θα συμβεί σε όλους μας! Ακόμα και όσοι δεν είχαν ποτέ προηγούμενα προβλήματα όρασης, κάποια στιγμή θα χρειαστούν βοηθητικά γυαλιά πρεσβυωπίας.

Καινοτόμες λύσεις όπως οφθαλμικοί φακοί τελευταίας γενιάς κάνουν την προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα πιο εύκολη και πιο φυσική από ποτέ, ακόμα και για τον πιο «αρχάριο» χρήστη γυαλιών.

  1. Μύθος: Η πρεσβυωπία μπορεί να προληφθεί. 

Αλήθεια: Η πρεσβυωπία σχετίζεται με τη γήρανση και δεν μπορεί να προληφθεί. Ωστόσο, μπορούμε να επιβραδύνουμε λίγο την κούραση που οδηγεί σε πρεσβυωπία, επιλέγοντας τα κατάλληλα γυαλιά προστασίας, με ειδικά φίλτρα για μειωμένη οπτική κόπωση.

  1. Μύθος: Η υπερμετρωπία και η πρεσβυωπία είναι το ίδιο. 

Αλήθεια: Ενώ μοιράζονται παρόμοια συμπτώματα, η υπερμετρωπία και η πρεσβυωπία έχουν ξεχωριστές αιτίες. Η πρεσβυωπία προκύπτει από τη φυσική γήρανση των ματιών, σε αντίθεση με την υπερμετρωπία, η οποία μπορεί να έχει διάφορους υποκείμενους λόγους εμφάνισης.

  1. Μύθος: Μόνο οι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν πρεσβυωπία. 

Αλήθεια: Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ματιών, όσοι είναι άνω των 35 ετών μπορεί να αναπτύξουν πρεσβυωπία. Μάλιστα, παράγοντες όπως η κληρονομικότητα ή ορισμένες καταστάσεις υγείας επιταχύνουν την εμφάνισή της.  

Τελικά, ποια γυαλιά πρεσβυωπίας να επιλέξω;

Σχεδιασμένοι για να παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία, οι πολυεστιακοί οφθαλμικοί φακοί High Experience από τη Native Vision®, το Νο1 ελληνικό brand οφθαλμικών φακών ειδικά σχεδιασμένων για τις μεσογειακές συνθήκες διαβίωσης, έχουν σχεδιαστεί με προηγμένη FreeForm τεχνολογία για τη δημιουργία εξατομικευμένων φακών που καλύπτουν άψογα κάθε απόσταση.

Χάρη σε τεχνολογίες αιχμής όπως είναι η Conversion As-Worn Powers, μειώνονται οι πλάγιες και περιφερειακές εκτροπές, επιτρέποντας στον χρήστη να συνδυάζει δραστηριότητες, όπως να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο, να εργαστεί σε υπολογιστή ή να απολάυσει μια βόλτα στη φύση, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει συνεχώς γυαλιά!

Απολαύστε κάθε περίοδο της ζωής σας με τα πολυεστιακά High Experience της Native Vision® για καθαρή όραση και εύκολη προσαρμογή σε κάθε ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία εξυπηρέτησης Native Vision® σε Αθήνα (+30 211 3332146) και Θεσσαλονίκη (+30 2310 226111) ή στείλτε email στο [email protected]

*Αναζητήστε τους οφθαλμικούς φακούς Native Vision® σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/ygeia/item/309310-mythoi-kai-alitheies-gia-tin-presvyopia