Mήπως έχετε αστιγματισμό και δυσκολεύεστε να δείτε καθαρά τη νύχτα;

Astigmatism

Ο αστιγματισμός είναι μια συχνή διαθλαστική ανωμαλία που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά μας να βλέπουμε καθαρά, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν ο κερατοειδής ή ο φακός στο εσωτερικό του ματιού μας έχει ακανόνιστο σχήμα, τότε το μάτι δεν μπορεί να εστιάσει σωστά το φως στον αμφιβληστροειδή.

Ειδικά τη νύχτα, η αντίληψη της αντίθεσης και των λεπτομερειών γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να παραμορφώνονται ή φαίνονται θολά, μειώνοντας τη συνολική ορατότητα που έχουμε.

Οδήγηση τη νύχτα;

Λόγω του τρόπου με τον οποίο ο αστιγματισμός μπορεί να επηρεάσει την όρασή μας, η οδήγηση αφού πέσει ο ήλιος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική, ακόμα και επικίνδυνη.

Εάν έχετε παρατηρήσει αντανακλάσεις από τους προβολείς των αντίθετων αυτοκινήτων ή «φωτοστέφανα» γύρω από τα φώτα του δρόμου, τότε αντιλαμβάνεστε πώς ο αστιγματισμός επηρεάζει την οδήγησή μας τη νύχτα.

Η λύση;

Εάν δυσκολεύεστε να δείτε καθαρά φώτα και αντικείμενα, ειδικά τη νύχτα, το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας και να ελέγξετε εάν έχετε αστιγματισμό και σε ποιο βαθμό. Εάν πάλι είστε ήδη χρήστης γυαλιών οράσεως προτιμήστε να τα φοράτε όταν οδηγείτε τη νύχτα.

Η ομάδα της Native Vision® σας προτείνει τους οφθαλμικούς φακούς Blue Rest για χρήση όλη μέρα και νύχτα.

Ο φακός Blue Rest φιλτράρει το φάσμα φωτός μεταξύ 580 και 590 nm. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της αντίθεσης, ακόμα και σε κακή ορατότητα και ειδικά τη νύχτα. Ο συνδυασμός UV420 και φίλτρου κίτρινου φωτός κάνει το υλικό Blue Rest τον ιδανικό σύντροφο στο τιμόνι, καθώς προσφέρει απόλυτη προστασία χωρίς ανάγκη για αλλαγή γυαλιών.

Φροντίζουμε καθημερινά για τη μακροπρόθεσμη υγεία των ματιών μας με τους οφθαλμικούς φακούς της Native Vision®, διαθέσιμοι σε όλη την Ελλάδα, σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα.

*Οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι σημαντικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων προτού εξελιχθούν σε κάτι σοβαρό.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία εξυπηρέτησης Native Vision® σε Αθήνα (+30 211 3332146) και Θεσσαλονίκη (+30 2310 226111) ή στείλτε email στο [email protected]