Μπορώ να φοράω τα γυαλιά οράσεώς μου ενώ αθλούμαι;

Για κάθε δραστήριο άτομο, η σκέψη του να μείνει πίσω στο αγαπημένο του άθλημα λόγω προβλημάτων όρασης μπορεί να είναι απογοητευτική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η χρήση γυαλιών οράσεως δεν εμποδίζει τη συμμετοχή μας στα περισσότερα σπορ.

Αρχικά, δεν πρέπει να φοράμε γυαλιά όταν κάνουμε πολεμικές τέχνες (πυγμαχία, πάλη κτλ) ή όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πτώσης ή τραυματισμού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χόκει κτλ) καθώς οι φακοί των γυαλιών μπορεί να σπάσουν κατευθείαν στα μάτια και να μας τραυματίσουν σοβαρά. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να συμβουλευτούμε με οφθαλμίατρό μας, καθώς η καλύτερη λύση μπορεί να είναι η χρήση φακών επαφής.

Ωστόσο, σε δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, tennis, golf, μπορούμε να φοράμε με ασφάλεια τα γυαλιά μας, ακολουθώντας όμως μερικές συμβουλές, σε συνεννόηση με τον οπτικό μας, για καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση.

  1. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τον οπτικό μας για να μας προτείνει καλής ποιότητας, ελαφρύ σκελετό και ανθεκτικούς οφθαλμικούς φακούς.
  2. Μπορούμε να προμηθευτούμε αθλητικά κορδόνια γυαλιών οράσεως, που εφαρμόζουν στον βραχίονα του σκελετού και εξασφαλίζουν ότι τα γυαλιά δεν θα γλιστρήσουν.
  3. Χρησιμοποιούμε αντιθαμβωτικό (anti-fog) spray που βοηθά τους φακούς να μην θαμπώνουν. Καθαρίζουμε καλά τους φακούς των γυαλιών μας και στη συνέχεια τους περνάμε με ένα πανάκι που έχουμε ψεκάσει με αντιθαμβωτικό (anti-fog) spray.
  4. Εάν κάνουμε άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, τότε χρειαζόμαστε φακούς με αντηλιακή προστασία. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου (UV) προκαλούν βλάβες στα μάτια και μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη κά. 

Ξεκλειδώστε τις πραγματικές σας αθλητικές δυνατότητες με τους οφθαλμικούς φακούς της Native Vision®, σχεδιασμένοι για να ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις των αθλητών. Είτε είστε επαγγελματίας, είτε είστε λάτρης των σπορ ή αν απλά σας αρέσει να παραμένετε δραστήριοι, τα αθλητικά γυαλιά θα γίνουν σύμμαχός σας στην επιτυχία!

Προστασία: Με προηγμένη UV προστασία μέσα στην ύλη του φακού και τεχνολογίες Freeform και Digital Ray Path 2, οι αθλητικοί φακοί Native Vision® προστατεύουν και ξεκουράζουν τα μάτια σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονων υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Πόλωση: Οι αθλητικοί φακοί Native Vision® με τεχνολογία NuPolar, μειώνουν αποτελεσματικά τη λάμψη, ενισχύουν την αντίθεση και σας βοηθούν να διατηρήσετε την εστίασή σας. Από τις φωτεινές ηλιόλουστες μέρες, έως τις δύσκολες συνθήκες φωτισμού, οι φακοί μας διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε εσάς και την απόδοσή σας.

Διαύγεια:  Ανεξάρτητα από το πού πέφτει το βλέμμα σας, με τους φακούς της Native Vision® θα απολαύσετε ασυμβίβαστη ευκρίνεια που σας δίνει τη δυνατότητα να αντιδράτε με σιγουριά, σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με συγκεκριμένους φακούς, επικοινωνήστε με την πλήρως καταρτισμένη ομάδα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή στείλτε email στο [email protected]